Individualni treninzi

Individualni treninzi

Individualni treninzi su treninzi koji su prilagodjeni vašim trenutnim mogućnostima i tome šta su vaši ciljevi. Personalni trener radi samo sa jednim vežbačem i usmeren je samo na njega, priprema program vežbanja koji stvara na osnovu njegovih mogućnosti i potreba.

Individualni trening se odvija tako što trener aktivno prati i detaljno objašnjava svaku vežbu, ispravlja i podstiče vežbača da izvuče maksimum na treningu. Na ovim treninzima radi se na poboljšanju motoričkih sposobnosti prilagodjeno svakom vežbaču ponaosob.

Trener vodi računa da pravilno izvedete svaku vežbu i želi da poboljša opšte stanje vašeg organizma.

Zašto izabrati individualni trening?

Vežbate samostalno već neko vreme a nema rezultata, bez ikakve sumnje personalni trening je pravi izbor za vas. Svaka osoba koja želi da se maksimalno posveti sebi i unapredi svoje zdravstveno stanje treba da izabere neki tip individualnog treninga. Vežbanje sa ličnim trenerom pruža vam potpunu profesionalnu posvećenost i konstantnu motivaciju.

Čak i ako nisi tip kome odgovaraju grupni treninzi i želite trenera koji je posvećen samo vama, onda izaberite personalnog trenera. Individualni trening je koncipiran na osnovu sposobnosti vežbača i njegovih očekivanja od treninga.

Pri ovakvoj vrsti treninga trener je maksimalno posvećen jednom vežbaču i zbog toga je mogućnost povrede svedena na minimum. Većina ljudi nije nikada vežbala ili se prvi put susreće sa teretanom i zbog toga individualni treninzi su pravi izbor za njih.

Svako ko se bavi bilo kojom aktivnošću želi brz napredak i da brzo ostvari svoje ciljeve treba da izabere ovaj tip vežbanja. Uz individualni trening je to moguće zato što trener izradjuje program koji je namenjen baš za vas.

Kome su individualni treninzi namenjeni?

Individualni treninzi su zbog principa rada namenjeni svakome ko želi da vežba.

Mi smo i ženska teretana i muška, tako da su svi kod nas dobrodošli.

Svakome ko ima neki specifični problem kao što je gojaznost, probleme sa ledjima, probleme sa metabolizmom, dijabetes preporučujemo da što pre krenu sa individualnim treninzima. Odredjenim vežbama možemo smanjiti ili trajno rešiti navedene probleme.

Priprema sportista je naša specijalnost i uz naš program treninga profesionalni sportisti će dostići najbolju formu. Interesuje vas mršavljenje, anticelulit program, redukcija telesne težine, onda je vreme da pronadjete ličnog trenera. Svaki sportista mora da dostigne savršenu formu, a to je jedino moguće uz dobrog personalnog trenera.

Takodje, naši treninzi su namenjeni i osobama koje previše rade, kao i osobama koje se prvi put susreću sa teretanom i vežbanjem. Ono što je važno je izabrati fitnes centar koji je pouzdan i koji ima kvalifikovane trenere, a upravo to je naš fitnes centar.

Ako želite da trenirate i promenite dosadašnje životne navike onda je individualni program vežbanja pravi izbor za vas.

Da li je potrebno prethodno iskustvo za individualni trening?

Iskustvo za individualne treninge nije potrebno, zato što se individualni treninzi

formiraju na osnovu sposobnosti vežbača. Najpre se uče bazične vežbe, a potom one složenije, isključivo tempom koji vežbač može da prati i izvodi ih pravilno kako bi se izbegle povrede.

Na osnovu testiranja se utvrdjuje da li vežbač ima neko predznanje i u kakvom je fizičkom stanju njegov organizam.

Koliko traje individualni trening?

Ne može se tačno reći koliko traje jedan trening. Na to utiče više faktora.

U toku svakog treninga se radi odredjeni broj vežbi koje su predvidjene za taj trening. Prema tome trajanje treninga je dok se ne odrade sve planirane vežbe i to uz adekvatne pauze koje su unapred predvidjene.

Prosečna dužina treninga je od pedeset minuta do sat i petnaest minuta.

Prednosti individualnog treninga

Grupni trening kao što je aerobik, krossfit, pilates podrazumeva da svi vežbači rade iste vežbe bez obzira na to da li im prijaju i odgovaraju njihovim trenutnim mogućnostima. Zbog toga vrlo često dolazi do povreda i ako želite da sačuvate svoje zdravlje i ozbiljno se posvetite svom telu izaberite individualne treninge.

Prednosti koje lični trener donosi su sledeće:

Stalni nadzor trenera; Individualni program treninga koji je prilagodjen samo vama; Odredjujete vreme kada vama odgovara za trening; Trener radi samo sa vama; Aktivna pomoć u toku treninga; Napredak je brži, nemate nepotrebno lutanje i pravljenje grešaka; Mogućnost da se povredite je veoma mala; Imate nekoga uz sebe ko vas usmerava ka pravilnom načinu ishrane; Rešavanje specifičnih problema; Redovno vežbanje je zdrava navika; Stalna kontrola napretka.

Šta mi je od opreme potrebno za individualni trening?

Od opreme u našem fitnes centru dovoljno je da ponesete ono u čemu vam je prijatno da vežbate. Zato ne gubite vreme i što pre zakažite svoj termin.

Trenerke ili helanke, majica za vežbanje, šorts, patike, peškir, voda i dobro raspoloženje.

Koliko treba vremena za prve vidljive rezultate?

Rezultati mogu biti vidljivi u različitim oblicima i zbog toga će se javiti u različitim intervalima.

Na početku ćete odmah primetiti da imate više energije i da se osećate bolje. Već posle nekoliko nedelja ova vrsta treninga će dati vidljive rezultate ako je mršavljenje u pitanju, a povećanje snage uočićete posle mesec dana vežbanja.

Prve ozbiljnije vidljive rezultate ćete postići nakon tri meseca ako budete pratili plan koji smo pripremili za vas.

Ko je individualni trener?

Individualni trener je osoba koja je visokoobrazovana u svetu sporta.

Osoba koja ima dugogodišnje iskustvo u radu sa različitim grupama vežbača.

Personalni trener koji je izuzetno motivisan, profesionalan i strpljiv, trener koji je posvećen samo vama i vašim trenutnim afinitetima. Specifična obuka u radu sa vežbačima je obaveza koju svaki personalni trener mora proći u našem objektu.

Sa koliko godina mogu početi da vežbam sa individualnim trenerom?

Ukoliko imate 13 i više godina možete početi sa individualnim treninzima. Uvek je dobro vreme da izaberete ovu fizičku aktivnost kao i da dobijete adekvatan i profesionalni pristup jer su treninzi prilagodjeni vašim trenutnim mogućnostima. Vaš personalni trener će proceniti koja aktivnost je idealna za vas i zajedno ćemo ostvariti vaše ciljeve. Kod nas mladi koji žele dodju i da vežbaju sa ličnim trenerom usvojiće bazična znanja koja kasnije mogu upotrebiti i u bavljenju drugim sportovima.

Koliko često treba vežbati sa individualnim trenerom?

U odnosu na vaše ciljeve, opšte zdravstveno stanje i fizičku spremnost dogovaramo se koliko je treninga potrebno za vas. Minimum koji predlažemo je tri puta nedeljno i to je sasvim dovoljno ukoliko želite da se rekreativno bavite sportom.

Ukoliko želite da se ozbiljnije posvetite vežbanju i zdravim navikama idealan broj treninga je od četiri do šest u toku sedmice.

Razlika izmedju samostalnog treninga i vežbanja sa individualnim trenerom?

Osnovna razlika izmedju samostalnog i individualnog treninga je u tome što na samostalnom kao što sam naziv kaže vežbate samostalno. Počevši od programa koji ste možda negde videli ili vam je neko rekao, vežbe koje radite možete izvoditi ispravno ili ne, što je i glavni uzrok mnogih povreda.

Većina vežbača loše proceni svoje fizičko stanje i ne koristivši adekvatno opterećenje smanjuje brzinu napretka. Takodje, ako ste pohadjali grupne treninge sigurno ste primetili da je treneru teško da uoči svaku pojedinačnu grešku vežbača. Sa druge strane na individualnim treninzima trener je uvek pored vas, prati vaše treninge i implementira program koji je predvidjen za vas.

Samim time napredak je veliki, a povrede su svedene na minimum. Motivacija za većinu vežbača je da im je mnogo lakše da dodju na trening kada imaju dogovoren termin sa trenerom u odnosu na to dok su vežbali samostalno kada su stalno pomerali i odlagali trening.

Da li je potrebno da korigujem ishranu ukoliko vežbam sa individualnim trenerom?

Većina vežbača danas ima problem sa ishranom, i to je jedan od razloga za početak vežbanja sa trenerom. Mnogi smatraju da je korigovanje ishrane povezano samo sa mršavljenjem ali i za povećanje mišićne mase posebno je važno voditi računa o tome šta unosite u organizam.

Trener izradjuje program pravilne ishrane koji je izabran od zdravih namirnica i prilagodjen samo vama. Ishrana se izradjuje na osnovu vašeg načina života, ciljeva i odluke koliko ćete često vežbati.

Ako želite dobre rezultate, neophodno je korigovati ishranu.

Besplatne konsultacije

Konsultacije su namenjene svakome ko želi da postavi bilo koje pitanje u vezi sa vežbanjem i o zdravom životu. Obavljamo razgovor gde zajedno sa vama i u odnosu na vaše trenutno fizičko stanje, odlučujemo šta je najbolje za vas. Potom dobijate plan i program treninga u odnosu na fizičke aktivnosti koje ste imali do sada.

Na besplatnim konsultacijama možete da nam postavite sva pitanja koja želite, dajemo vam korisni savet i otklanjamo eventualne nejasnoće. Mi smo tu da odgovorimo na sva vaša pitanja i da vam objasnimo kako sa nama izgleda vežbanje i saradnja. Na konsultacijama možete dobiti informacije koji je raspored slobodnih termina, radno vreme

Cena individualnih treninga?

Cena treninga je na mesečnom nivou za dvanaest termina 16.000 dinara, a za šesnaest termina 19.000 dinara. U ovaj fitnes program je uračunata osnovna članarina, stalne konsultacije, izrada plana ishrane, pripremanje plana treninga, učenje svih vežbi, aktivno praćenje u toku treninga i antropometriska merenja vašeg napretka.

Takodje, možete kad god želite da dođete na kardio trening i on je u sklopu ovog programa besplatan.

Probni individualni trening?

Probni trening je upoznavanje sa našom teretanom i trenerom. Na ovom treningu ćete videti kako izgleda naš princip rada i na osnovu toga možete odlučiti da li smo mi pravi izbor za vas. Probni trening vas ne obavezuje da nastavite da vežbate sa nama ako vam ne odgovara.

Dosta vežbača se još uvek plaši teretane ili se nisu nikada susreli sa ovim tipom vežbanja, te im je ovo sjajna prilika da saznaju kako izgleda trening.

Saznajte više zašto je dobro imati svog ličnog trenera.

Leave a Comment