Lični trener

Lični trener – šta je to?

Pitate se šta je to lični trener u kog se kunu oni koji su ostvarili zacrtane rezultate u teretani sa lakoćom i za kratko vreme?

Lični Trener Zamislite osobu koja napravi program treninga baš za vas, u skladu sa vašim fizičkim predispozicijama, zdravstvenim stanjem i fitnes ciljevima koje ste zacrtali. Dalje zamislite da ne samo što dobijete jasan program vežbanja, plan ishrane, savete i profesionalnu podršku.

Ta podrška, između ostalog, podrazumeva i obuku kako se koja vežba izvodi kako bi se iz nje dobio maksimum benefita a izbegle povrede. Dodajte na to konstantnu motivaciju, jer, priznaćete, tokom trenažnog procesa nije uvek lako ostati istrajan.

Imajte u vidu da je ovo samo skica personalnog trenera koji vam zaista može pomoći da ne idete zaobilaznim putem dok trenirate, da ne gubite vreme, novac, želju da vežbate.

Kada je lični trener uz vas, ciljevi se postižu pre nego što postanete svesni da je zdrav život postao deo vaše rutine, a vaša forma bolja nego ikada.

Trening sa ličnim trenerom

Trening sa ličnim trenerom je pravi izbor za vas bez obzira na to da li tek počinjete da vežbate, ili već dugo trenirate. Kada imate podršku stručnog trenera, rezulati ne mogu da izostanu. Kada su rezulati tu, onda imate dovoljno motivacije da pomerate svoje granice i da postižete još više.

Trening sa ličnim trenerom je pravi izbor za vas ako želite:

  1. da poboljšate formu;
  2. da dostignete željenu telesnu težinu;
  3. da budete snažni, fleksibilni i puni energije;
  4. da se izborite sa hroničnim bolom u leđima ili kolenima.

Individualni trening je nezaobilazan kada želite da postignete vrhunske sportske rezultate, ali i kada jednostavno želite da izvučete maksimum iz svakog treninga kako biste se osećali bolje. Kada se osećate dobro, onda dobro i izgledate, imate više samopouzdanja i kvalitet vašeg života se menja.

 

Da li mi je potreban lični trener?

Ako se prepoznate bar u jednoj tvrdnji koja sledi, ogovor je jasan – da, potreban vam je lični trener.

  • Ne znate odakle da počnete, a želite da vežbate;
  • Počinjete da vežbate od ponedeljka, a taj ponedeljak nikako da dođe;
  • Počnete da vežbate, a brzo izgubite motivaciju;
  • Dugo trenirate, a ne ostvarujete svoj cilj.

Ovo su najčešći problemi sa kojima se sreću oni koji žele da vežbaju ili već vežbaju, ali bez željenih rezultata i bez kontinuiteta. Iskusan personalni trener pomoći će vam da prevaziđete prepreke koje stoje na putu do vaše idealne težine, željene forme ili jednostavno života bez hroničnih bolova. Jedino što možete da izgubite ako se odlučite za vežbanje sa personalnim trenerom su izgovori. Međutim, dobra vest je da vam zapravo više neće ni trebati.

Kako izgleda trening sa ličnim trenerom?

Trening sa ličnim trenerom je organizovan tako da odgovara baš vama. Svaki segment, počev od zagrevanja do završnog istezanja prati upravo vaš ritam i vaše mogućnosti. Personalni trening podrazumeva da je vaš lični trener u svakom trenutku uz vas – vaše je da dođete na trening, a lični trener će već znati kako da vas motiviše da date sve od sebe i napravite korak bliže ka cilju koji ste postavili.

Zato se na samom početku rade analize koje će omogućiti da personalni trener napravi trening program po vašoj meri. Uzima se u obzir vaše zdravstveno stanje, vaša kondicija, ciljevi koje želite da dostignete. Uzima se u obzir i vaš napredak, jer se trening prilagođava vama u svakom trenutku.

 

Koliko traje trening sa ličnim trenerom?

Odgovor na pitanje koliko traje trening sa ličnim trenerom zavisi od mnogo faktora. Jedan od njih je svakako vaša fizička kondicija. Drugi izuzetno važan faktor je vaše zdravlje. Treća stavka koja utiče na to koliko traje individualni trening su ciljevi koje ste definisali zajedno sa svojim trenerom.

Ipak ako govorimo o optimalnoj dužini treninga, mišljenje većine stručnjaka je da kvalitetan trening traje 60-90 minuta. Ali kada imate ličnog trenera kao podršku, o tome ne treba da razmišljate, jer će svaki minut treninga biti osmišljen tako da angažujete svoje mišiće upravo na način koji donosi najbolje rezultate.

 

Koja je cena treninga sa ličnim trenerom?

Cena treninga sa ličnim trenerom zavisi od broja treninga. Tri treninga nedeljno, ukupno dvanaest mesečno je 16000 dinara. Ukoliko se odlučite za četiri treninga nedeljno, što je ukupno šesnaest termina mesečno cena je 19 000 dinara.

Ovakav vid treninga nije luksuz. Svesni smo da je vremena sve manje, a ako ste ipak spremni da ga izdvojite za treniranje i želite napredak koji vidite ali i osećate, onda je rad sa ličnim trenerom ono što će omogućiti da ni jedan minut ne bude protraćen. A vreme je novac, složićete se.

Ako tome dodamo i stalne analize i praćenje napretka, prilagođavanje programa, njegove modifikacije ako je to potrebno, savete, podršku, motivaciju koja je ključna za postizanje bilo kojih ciljeva, onda je jasno zašto je rad sa personalnim trenerom ulaganje koje se višestruko isplati.

 

Lični trener i prednosti takvog treninga

Prednosti treninga sa ličnim trenerom su brojne, i zato se sve veći broj ljudi odlučuje za individualne treninge.

Upravo ti benefiti – počev od toga da je plan vežbanja prilagođen vama, vašim mogućnostima i vašim ciljevima, preko toga da je većina vežbača neuporedivo redovnija u teretani kada ima zakazan individualni trening, do toga da nema praznog hoda i da je apsolutno svaka vežba u fukciji postizanja rezultata koje priželjkujete – čine individualne treninge najtraženijim.

Bilo da želite da podignete formu, regulišete telesnu težinu, oporavite se od povrede, eliminišete hronične bolove ili se pripremite za skijanje, maraton, najbolje rezultate za najkraće vreme ćete ostvariti ako se odlučite za individualne treninge.

Razlika izmedju samostalnog treninga i treninga sa ličnim trenerom?

Kada samostalno trenirate nikad ne možete biti potpuno sigurni da li sve vežbe izvodite na pravi način. Time ne samo da umanjujete učinak treniranja, već i rizikujete da se povredite. Takođe, sama činjenica da primenjujete program vežbanja koji je nekom doneo odlične rezultate ne znači da ćete i sami ostvariti zacrtane ciljeve.

Sa druge strane, trening sa ličnim trenerom podrazumeva da imate plan treninga koji je napravljen baš za vas. Osim toga, lični trener će napraviti i plan ishrane za vas, što igra veliku ulogu u ostvarivanju vaših fitnes ciljeva, jer nije svejedno kako se hranite. Kao što je važno koje vežbe ćete raditi, koliko ponavljanja i na koji način, tako je važno i šta da jedete, a šta da izbegavate.

Lični trener ne može da uradi ništa umesto vas, ali će vam dati takvu podršku, ne samo u teretani nego i van nje, da rezultati jednostavno ne mogu da izostanu.

Besplatne konsultacije

Besplatne konsultacije sue idealna opcija da se upoznate kako sa načinom rada ličnog trenera tako i sa samim planom vežbanja koji biste imali ako se odlučite za individualne treninge. Besplatne konsultacije vas apsolutno ne obavezuju, a mogu vam doneti odlične uvide u to šta sve donosi rad sa ličnim trenerom.

Lični trener – probni trening

Opcija probni trening sa ličnim trenrom je nešto što je sjajna prilika da vidite da li vam odgovara pristup koji trener ima, sama atmosfera na treningu, način komunikacije bez ikakvih obaveza. Obrazovanje, iskustvo, neposrednost i posvećenost su svakako osobine koje bi trebalo da ima trener koji može da vas dovede do cilja.

Ko je lični trener?

Lični trener je vaš najbolji saveznik u postizanju fitnes ciljeva. Osoba koja će napraviti program treninga, ali i plan ishrane za vas, koja će vas voditi kroz proces ostvarivanja željenih rezultata u teretani, ali i van nje.

Možda vam se čini da je lični trener pomalo super heroj? Kad bolje razmislimo, možda i jeste. Njegove super moći su znanje, iskustvo, posvećenost, spremnost da se usavršava, da prati nove trendove u fitnes svetu, bude u toku sa svim relevantnim istraživanjima . On te svoje super moći koristi da pomogne drugima – da se osećaju bolje, imaju više energije i samopouzdanja, da se hrane zdravije, da prestanu da traže izgovore za to što nisu fizički aktivni. Lični trener, dakle, ima misiju da izgledate i osećate se bolje.

Vaše je da izaberete pravog personalnog trenera, naše da vam predložimo Spin masters. Dugogodišnje iskustvo, vežbači koji su tu od samog osnivanja fitnes centra, mnogo zadovoljnih klijenata, prijatna atmosfera, prirodna ventilacija i osvetljenje, i rezulatati koji govore više od reči, dovoljan su razlog da nam poklonite poverenje, a mi ćemo ga opravdati.

Leave a Comment