Vođeni trening

Šta je vođeni trening?

Vođeni trening je trening koji je prilagođen vama i vašim sposobnostima, koji podrazumeva vežbanje u grupi do tri osobe, gde sve vreme imate trenera koji prati vaš rad i da li se vežbe izvode pravilno. Vođeni trening podrazumeva vežbanje u parteru, sa tegovima i spravama kojima prethodi zagrevanje i priprema za trening.

Uvodni deo ovih grupnih treninga se obavlja na traci, bicikli, nordijskom skijanju ili parteru. U ovom delu treninga organizam se pripremi za napore koji ga očekuju u glavnom delu treninga. Glavni deo treninga podrazumeva rad sa slobodnim tegovima ili na spravama.

Završni deo vođenog treninga je istezanje i opuštanje organizma. Svaki deo treninga je podjednako važan i iako je ovo vežbanje u grupi, svaki vežbač ima svoj program koji trener pažljivo prati i koriguje.

Kontrola napretka se vrši redovno i na osnovu merenja kilaže, obima tela i snage koju vežbač pokazuje prilikom izvođenja određenih vežbi, menja se program treninga ukoliko za to postoji potreba.

Vođeni treninzi su koncipirani tako da se svako može uklopiti bez obzira koliko godina ima. Personalni pristup podrazumeva da najbolje prilagodimo vežbe koje su za vas.

Kao što ne postoje dve iste osobe, tako ni više osoba ne treba da radi identični trening.

Zakaži besplatan termin i mi ćemo ti objasniti zašto je ova vrsta vežbanja za svakog. Ukoliko želiš da dobiješ svakodnevnu motivaciju pratite nas na Instagramu i Facebooku.

Koja je cena vođenih treninga?

Cena treninga za jednog vežbača za korišćenje teretane sa ličnim trenerom u trajanju od mesec dana je 8.000 dinara za 12 termina i 10.000 dinara za 16 termina. U ovu cenu je uračunat plan i program vežbanja i plan ishrane uz nadzor trenera.

Dužina treninga nije precizirana, već traje onoliko koliko je planirano vežbi da se izvede na tom treningu. Prema tome može trajati od pedeset minuta do sat i petnaest minuta.

Potrebno je unapred zakazati termin za vođene treninge da bi grupe uvek bile adekvatne i trener pripremljen za vaš trening.

Ukoliko vas interesuju personalni treninzi, cenovnik možeš potražiti na facebook instagram stranici.

blog_image

Kome se preporučuje ovakva vrsta treninga?

Iskustva u vežbanju su pokazala da se treninzi vođeni preporučuju svima koji žele da vežbaju. Određeni broj vežbača nema nikakvog iskustva u vežbanju pa zbog toga i imaju određene predrasude da li je ovaj tip vežbanja za njih. Međutim, naš koncept je upravo prilagođen i za ljude koji se nikada nisu susreli sa teretanom.

Vođeni treninzi su pravi izbor za sve osobe koje žele da dođu do brzih i kvalitetnih rezultata. Ovaj program vežbanja se kreira i sprovodi za sve one koji nemaju dovoljno iskustva u vežbanju i kojima odgovaraju grupni treninzi. Ova vrsta treninga je posebno značajna za one koji su nekada vežbali i napravili pauzu i nesigurni su da li izvode pravilno vežbe. Grupnih programa ima mnogo ali vođeni treninzi se odvijaju u malim grupama što, omogućava treneru da uoči sve greške koje vežbač izvodi i spreči da dođe do povrede.

Grupni treninzi mogu biti i prilagođeni i ljudima koji imaju problema sa leđima zbog predugog sedenja ili iz nekog drugog razloga imaju ovaj tip zdravstvenih tegoba.

Probni vođeni trening

Besplatan probni trening koji nudi naš fitnes centar vam omogućava da vidite kako vođeni trening funkcioniše, koji je najveći benefit koji nudi ova vrsta treninga i da li je ovaj princip rada ono za čim vi tragate. Ako se odlučite za probni vođeni trening, niste u obavezi da nastavite sa vežbanjem ako vam se ne svidi ili imate neke zamerke. Nemojte tražiti idealan trenutak, već danas zakažite besplatan probni trening.

Benefiti vođenog treninga

Najveći benefit vođenih treninga je što se treninzi odvijaju u malim grupama, te je za neke ovo i velika motivacija. Personalni trener prati izvođenje vežbi, da li je pravilan redosled, forma pokreta i sprovodi zajedno sa vežbačima plan vežbanja. Jedan od bitnih benefita vođenog treninga je stalni nadzor personalnog trenera. Vrlo često se dešava da dođe do zasićenja kada je trening u pitanju, ali kada imate personalnog trenera on će vam pomoći da kontinuirano vežbate i izbegnete pad motivacije. Po pristupačnoj ceni vođenim treningom dolazite do savršenih rezultata. Otkrij kako izgleda biti član jednog od najprofesionalnijih fitnes studija u gradu. Još jedna prednost vežbanja kod nas je što nam uvek možete pisati ili nas pozvati ako imate neku nedoumicu u vezi sa vežbanjem ili planom ishrane.

Velika prednost za vežbače koji nikada nisu vežbali je to što vas naši treneri uče bazične vežbe i postepeno ubacuju složenije vežbe koje su prilagođene vašim potrebama.

Benefit koji ne smemo zaboraviti da redovno vežbanje podiže i nivo zadovoljstva.

Komunikacija u toku vežbanja je konstantna pa samim tim možemo brzo uvideti da li neka vežba ne prija vašem telu.

Grupu možete i sami da formirate ako imate još dva prijatelja koja žele da vežbaju i ovo je idealna prilika da spojite lepo i korisno.

Naše radno vreme vam omogućava da na vođene treninge dođete pre posla ili fakulteta i budete produktivniji u toku dana.

Ko su lični treneri?

Fitnes klub Spin Masters vam pruža da radite sa visokomotivisanim trenerima koji su kompententni u ovoj oblasti, puni su razumevanja za vežbače i njihove potrebe stavljaju na prvo mesto. Individualni trener je osoba koja će učiniti da svoje telo dovedete u najbolju formu i da vam pokaže pravilno izvođenje vežbi. Individualni trening vodi osoba koja ima dugogodišnje iskustvo sa različitim vežbačima, koja prati sve tekuće aktuelnosti u svetu body buildinga i fitnesa. Svaki trener koji radi kod nas je prošao posebnu obuku za naš koncept vežbanja koji se godinama usavršavao u našem fitnes centru. Stručni treneri u našem fitnes studiju će izvući maksimum kroz trening i učiniće da budete zadovoljni.

Ishrana i vođeni trening

Pre početka rada sa vežbačima personalni trener izrađuje plan ishrane za svakog vežbača. U zavisnosti da li želite da smršate, uvećate mišićnu masu ili je vaš cilj povećanje kondicije vašeg organizma biramo adekvatan trening za vas. Vaše telo kroz ispravnu kombinaciju treninga i ishrane postaje jače i zdravije. Vođeni treninzi grupni podrazumevaju stalna testiranja kako napreduje ova vrsta programa. Ukoliko rezultati nisu zadovoljavajući, uvode se promene i menja se trening program. Merenja obima tela i kilaže se vrše na nedeljnom nivou a određena testiranja na mesečnom nivou. Rezultati se beleže i vežbaču su te informacije uvek dostupne.

Bitan faktor za izradu plana ishrane su i vaše obaveze van teretane. Na osnovu svih parametara se pravi plan ishrane koji će dati najbolje rezultate.

Suplementi kod vođenih treninga

Suplementacija je preporučljiva ukoliko za njom postoji potreba.

Postoji više vrsta suplemenata: za brz oporavak organizma, za podizanje energije u toku treninga i za povećanje mišićne mase. Na osnovu potreba vežbača trener preporučuje vrstu suplementacije.

Za one koji ne stižu da imaju redovne i raznovrsne obroke, suplementacija je pravi izbor. Sa druge strane suplementacija nikada ne može zameniti uravnoteženu i zdravu ishranu.

Da li postoje konsultacije?

Ne moraš biti član Spin Mastersa da bi zakazao u bilo koje vreme besplatne konsultacije, gde ćemo ti pokazati da su treninzi grupni dobar izbor za tebe.

Na konsultacijama zajedno utvrđujemo koji su vaši ciljevi u vezi sa vežbanjem, koja vrsta treninga vam najviše odgovara i u kom stanju se nalazi vaše telo. Ustanovićemo da li imate prethodnog iskustva, koje su najčešće greške koje ste pravili i da li eventualno postoji neka povreda u prošlosti na koju moramo da obratimo pažnju.

Zakaži besplatan termin i mi ćemo ti objasniti zašto je ova vrsta vežbanja za svakog.

Ukoliko želiš da dobiješ svakodnevnu motivaciju pratite nas na Instagramu i Facebooku.

Leave a Comment